5 februari; verwen-je-neefje-tijd

Eind vorig jaar heb ik een overhemdje gemaakt voor mijn neefje. Hieronder zie je het overhemd. Het patroon had ik gevonden bij: http://www.dedromenfabriek.com.

img_3921

Met veel bloed, zweet en nog net geen tranen heb ik dit voor elkaar gekregen.  Ik heb hierbij alleen een beetje hulp gekregen bij de kraag omdat het niet duidelijk was in het patroon hoe ik dit moest doen. Uiteindelijk was hij verre van perfect maar voor een echt (bijna) eigen project vond ik hem okay. Maar ja, okay is nog niet goed, laat staat perfect. Ik kreeg van degene die mij hielp met de kraag een ander stofje om het opnieuw te proberen. Op een frisse zonnige zondag kun je natuurlijk naar buiten gaan, maar ook lekker achter de naaimachine duiken, Dus dat laatste heb ik dan ook maar gedaan. Het patroon had ik al, dus dat was een kwestie van overtrekken op de stof. Ik kreeg hierbij een geweldige “hulp”, dus dit duurde al iets langer als het normaal zou duren.

img_4397.jpg

Nadat ik alles overgetrokken had en aan elkaar genaaid heb ik toch iets aangepast. In het patroon staat er namelijk dat er geen vlieseline gebruikt hoeft te worden, maar bij de witte bloes was me al duidelijk dat dit niet zo goed werkt, en dat er een beetje extra versteviging in moet. Deze heb ik net wat kleiner geknipt zodat hij mooi tussen de lintjes past.

img_4399.jpg

Hierna de rest in elkaar gezet zoals bij het patroon beschreven staat. Hieronder zie je het resultaat. Hij moet nog naar mijn neefje toe, maar binnenkort is hij jarig, dus ik hoop dat hij het een leuk cadeautje vind.

img_4400

Waar ik deze keer heel trots op ben is de knoopsgaten, gewoon omdat ze zo goed gelukt zijn. Allemaal dankzij een klein tipje van mijn tante waardoor de machine op halve snelheid naait terwijl ik het voetpedaal goed in kan drukken en de machine het dus niet zo moeilijk heeft met langzamer naaien. Thanx tante D!

img_4401

Heb jij wel eens iets voor iemand anders genaaid? Wat was het?

Tot morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s